• Viu la teva
    experiència universitària
    de la forma més intensa:

    viu al Campus!

Tres estudiants de la UIB reben una beca d’allotjament de l’Obra Social La Caixa

 

Tres estudiants allotjats a la Residència de la UIB han rebut beques d’allotjament atorgades per l’Obra Social La Caixa, d’acord amb la voluntat d’aquesta entitat i de la Residència de la UIB de facilitar l’accés als estudis universitaris a persones amb baixos recursos econòmics.

Aquest programa d’ajudes de 1.000€ per a residents s’adreçava a joves matriculats a segon curs de grau, que haguessin gaudit de les beques d’allotjament del Govern de les Illes Balears durant el curs lectiu 2013-2014. Els beneficiaris són estudiants provinents de Menorca i les Pitiüses.

És la primera vegada que es posa en marxa aquest programa de beques en col·laboració amb l’Obra Social La Caixa. Aquestes ajudes, que suposen un estalvi important per als beneficiaris i les seves famílies, s’han atorgat tenint en compte el nivell de renda familiar i els requisits de matrícula en el present curs i haver estat beneficiaris de les beques d’allotjament atorgades per la Comunitat Autònoma en el curs passat.

      Beques d’Allotjament de la Conselleria d’Educació

Per altra banda, el Consell de Govern de les Illes Balears ha aprovat la concessió d’una nova subvenció a la FUEIB per al programa de beques d’allotjament, amb l’objectiu de fomentar la integració de nous estudiants de la UIB a la vida acadèmica del Campus Universitari de Palma durant el curs 2015-2016.

Aquest programa consta de vuit beques de 4.532,67€ per a cada beneficiari, que permetran als estudiants de Menorca, Eivissa, Formentera i dels municipis de les comarques mallorquines de Llevant, Nord i Migjorn, venir a estudiar a la Universitat de les Illes Balears sense afrontar la important despesa que suposa traslladar-se fins a les instal·lacions ubicades a la Carretera de Valldemossa.

La Directora de la Residència d'Estudiants de la UIB és entrevistada a IB3 Ràdio

 

Marta García, Directora de la Residència d'Estudiants de la UIB, va ser entrevistada el passat diumenge al programa Paideia de la Ràdio-Televisió Pública amb motiu del lliurament de vuit ajudes d'allotjament a universitaris de les Illes Balears.

Aquesta ajuda econòmica, atorgada amb l'objectiu de compatibilitzar la integració dels nous estudiants al campus universitari de Palma i facilitar l'accés als estudis superiors a persones amb escassos recursos econòmics, ha suposat una inversió de 36.261,36 € finançats per la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, i estan contemplades en el programa de beques d'allotjament per al curs 2014-2015.

Al llarg de l'entrevista, García parlà de la convocatòria d'aquest programa, dirigit als joves de primer any matriculats a la UIB. La directora de la Residència de la UIB va recalcar que aquesta és la segona edició del programa de beques d'allotjament, que suposa un estalvi de fins a 503.63 € mensuals a les famílies dels universitaris, percebent un total de 4.532,67 € cada estudiant. Durant el col·loqui al programa dirigit per Joan Riera Roca, García recalcà que aquestes iniciatives són importantíssimes per fer front als reptes de la insularitat i la crisi econòmica, així com per garantir la igualtat en l'accés als estudis universitaris.

Així mateix, la Directora de la Residència informà d'altres assumptes que afecten les instal·lacions de la Residència, els serveis que s'ofereixen als residents, l'ambient d'estudi, activitats culturals que s'ofereixen als joves, etc.

Clicant damunt la imatge inferior podreu escoltar l'entrevista. 

 

 

 

La consellera d’Educació, Cultura i Universitats i el rector de la UIB lliuren les segones beques d’allotjament de la Residència d’estudiants de la UIB

Vuit joves de les Illes que estudien primer curs a la UIB són els beneficiaris de les ajudes.

La consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Núria Riera i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet han lliurat les 8 ajudes econòmiques contemplades en el programa de beques  d’allotjament per al curs 2014-15. També assistiren a l’acte el doctor Antoni Alcover, director general d'Universitats i Recerca, el senyor Antoni Verd, president del Consell Social, la doctora Maria Antònia Fornés, vicerectora de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries, i el senyor Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de la UIB. 

Contacte

Ctra. Valldemossa Km 7,5
Palma de Mallorca, 07122
Illes Balears, Espanya
T: 971 172 600
F: 971 173 216
Formulari de contacte
Sol·licitud de plaça 2014-2015
Sol·licitud de reserva curta durada

Mapa

Mapa